Overweegt u sloop, verbouw of renovatie van uw pand? Dan is het belangrijk om te weten of er asbest aanwezig is. Gaat het om een pand dat gebouwd is voor 1994, dan bent u zelfs verplicht om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Qcount zorgt voor een snel en deskundig onderzoek en een onafhankelijk advies.

Asbest

Asbest bestaat uit een aantal minerale vezels en is in het verleden als slijtvast en brandveilig materiaal veel toegepast in woningen en gebouwen. Zolang asbest vastzit in ander materiaal is het niet gevaarlijk. Maar als de microscopisch kleine vezels vrijkomen, bijvoorbeeld bij sloopwerkzaamheden, ontstaat er risico op inademen van de asbestvezels. Dat kan op den duur longkanker, longvlies- of buikvlieskanker of stoflongen veroorzaken. Om die reden wil de overheid blootstelling aan asbestvezels voorkomen. Zo mogen alleen gecertificeerde bedrijven zich bezighouden met asbestinventarisatie en het verwijderen van asbest.

Oplossingsgericht

Qcount inventariseert niet alleen deskundig en gedegen, een goede service staat voorop. Dat betekent meedenken met de opdrachtgever, gericht op de beste oplossing voor u als klant. Qcount begeleidt klanten vanaf het begin tot aan de vergunningaanvraag bij de gemeente.

Snelle asbestinventarisatie

Korte lijnen met de opdrachtgever en digitalisering van gegevens in het Landelijk Asbestvolgsysteem maken dat Qcount uiterst snel kan rapporteren. Na de opname door een deskundig inventariseerder is het asbestinventarisatierapport binnen vijf tot zeven werkdagen gereed.

Asbestcontrole

Een asbestinventarisatie is bedoeld om asbesthoudende toepassingen in gebouwen en objecten op te sporen. Wilt u slopen of verbouwen, dan is een asbestinventarisatie verplicht. Deze inventarisatie brengt direct waarneembare asbesttoepassingen in kaart. Als het vermoeden bestaat dat er verborgen asbesthoudend materiaal in het pand aanwezig is, dan is een destructief asbestinventarisatie de volgende stap. Hierbij worden gesloten constructie delen opengebroken om te kunnen inspecteren op verborgen asbesthoudend materiaal.